Tuesday, 26 March 2013

pre-wedding guestbook

assalamualaikum...

hidup memang penuh cabaran dan dugaan yang menjadikannya sentiasa indah dan mengujakan..yeke?hihi..insya Allah,semua masalah akan dapat diatasi dengan waktu..yang penting adalah ikhtiar dan usaha..seterusnya tawakal kepada Allah S.W.T

sekarang tengah siapkan tempahan 30pcs fridge magnet bunga quilling...terasa lambat pulak kali ni nak siap sebab keadaan masa yang terlalu mencemburui diriku..hahaha cewahhhhh

lepas tu,tempahan wedding guestbook pulak..kendurinya akhir bulan Mei..insya Allah..akan disiapkan secepat mungkin..tema wedding guestbook kali ni?erm...request dari customer nak rama2 kat bahagian cover guestbook tu hihi..ni hasil carian dari en.google..kita tunggu dan lihat hasil guestbook saya ye hahha..

until then,
jumpa lagi




Omega Guard Shaklee


Omega Guard Shaklee terdiri daripada 7 asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA (Eicosa pentaenoic acid), DHA (Docosa hexaenoic acid), ALA dan lain-lain lagi... Satu hidangan Omega Guard (3 capsules) menyediakan 990mg asid lemak Omega-3.

Omega adalah Asid lemak perlu yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh badan sebaliknya perlu diambil melalui pemakanan seharian.

Omega 3 terdiri daripada EPA dan DHA. Berikut ialah fungsi-fungsi EPA dan DHA kepada tubuh badan kita:

EPA MENCEGAH

* Kanser
* Pembekuan Darah
* Pembekuan Lemak dalam Darah
* Kadar Kolestrol berlebihan
* Penyakit Jantung
* Tekanan Perasaan
* Tekanan Darah Tinggi

TUGAS DHA

* Mencegah Radang Sendi
* Mencegah Asma
* Meningkatkan Daya Seks
* Mengelakkan Kanser PAYUDARA, USUS, PANKREAS DAN PROSTAT
* Mencegah Penyakit Kulit
* Mengelakkan MIGRAIN ,RASA KEBAS DI ANGGOTA BADAN SERTA KESEJUKKAN PADA KAKI DAN TANGAN.

Komen disini / sms
ain (019-6442017)
shaklee independent distributor



Monday, 25 March 2013

merawat rabun mata dengan shaklee

carotomax mengandungi 6 varieti karotena yang diekstrak dari rangkaian sayuran dan buah-buahan yang kaya dengan sifat anti-oksidan seperti rumpai laut,tomato,biji anggur,brokoli,marigold,epal dan lain-lqin.

Ahli nutrisi mencadangkan pengambilan 5-9 hidangan sayuran dan buah-buahan untuk mengekalkan konsentrasi beta karotena didalam darah seterusnya memelihara kesihatan penglihatan,kesihatan kulit dan mencegah kanser.

manfaat utama carotoMax:
-mempertingkatkan daya penglihatan
-meredakan penyakit kulit
-melawan kanser dan oksidasi kerana pengambilan kerap beta karotena mengukuhkan sistem imunisasi,melambatkan penuaan dan menghalang pembentukan sel-sel kanser.
-menghalang infeksi
-menggalakkan perkembangan kanak-kanak dan remaja dan banyak lagi kebaikan


ain,
shaklee independent distributor

Thursday, 21 March 2013

Kad ucapan dengan quilling

assalamualaikum...salam ceria..

khamis bertemu khamis baru nak post entry baru hihi..alhamdulillah,selesai jugak akhirnya kerja-kerja menyiapkan barang untuk dihantar ke Melaka..walaupon hanya sempat membuat 1 jenis craft iaitu kad ucapan sahaja (itupun sempat siapkan 10pcs je),saya redha dan bersyukur dengan rezeki yang telah Allah tetapkan untuk saya..Alhamdulillah...

jom tengok gambar kad-kad yang dah siap..(10pcs je ade pon hihi)











Thursday, 14 March 2013

cubaan pertama

assalamualaikum..salam di pagi khamis..diharapkan kawan-kawan sekalian sentiasa di bawah lindungan rahmat-Nya.. aminnnn

cubaan pertama?hihi ini bukan cubaan yang macam dalam cerita p.ramlee tu..cubaannya ialah buat pertama kalinya saya mencuba untuk menyertai booth di melaka..(**cuma letak barang je,nanti dorang tolong jaga & jualkan kalau ada org nak beli la huhu)

sekarang ni tengah sibuk nak siapkan stok..oleh sebab boleh hantar 2 item je saya memilih untuk hantar kad ucapan dan juga set belajar quilling..hihi..tak tahulah berapa banyak stok yang dapat kami siapkan dalam masa yang singkat ni...doakan kami ye..

ini contoh kad yang hampir siap..ada nak touch up sikit- sikit lagi..gambar final product akan di upload kemudian ye..

kalau berjaya cubaan pertama ni boleh la buat cubaan kedua,ketiga dan seterusnya kan hihi...