Wednesday, 5 December 2012

finally

akhirnya pemenang-pemenang untuk yadyad's Craftzone giveaway yang pertama telah diumumkan setelah sekian lama..terima kasih kawan-kawan diatas kesabaran dan sokongan yang diberikan..

yg mana tak menang tu,jangan serik tau..next GA boleh join lg...

salam sayang..


Sunday, 14 October 2012

sejuk..

musim hujan dah sampai..sejuk betul rasanye kat kampung ni sampai ke tulang menyucuk..matahari dah 2 hari tak nampak...suasana mendung je...

huhu

tp best sambung tido...huarghhhh


Thursday, 11 October 2012

Giveaway contest.

Akhirnya setelah beberapa kali tertangguh n bertangguh,giveaway contest ni dapat juga dilancarkan..cewaahhhh..hhehe..

sape-sape yang nak join GA ni,jom follow blog saya ni n tinggalkan komen di entry ni ye..

selamat bergiveaway...

seminggu je tau


Tuesday, 2 October 2012

-hajat di hati-

bila cerita tentang bisnes,takde benda lain yang terlintas kat fikiran ni..asyik terfikir nak buat giveaway...tapi keadaan masa sangatlah tak mengizinkan..saya masih belum berkesempatan nak menyiapkan hadiah untuk giveaway ni..kalau boleh tak nak la main hentam semberono je kan hadiah yang nak bagi kat pemenang tu nanti..

sekarang pulak,tengah sibuk nak kemas barang untuk berpindah ke rumah baru..insya Allah,kalau takde ape aral kami akan berpindah pada akhir oktober nanti..nampak gayanye tertangguh lagi la giveaway ku ini huhuhu...


Sunday, 30 September 2012

baby crochet hat (i)

tempahan daripada mama ina untuk nurin amni..ni second hat yang bejaya disiapkan huhu..alhamdulillah...

juga gambar tuan punye topi bergaya dengan topinye huhu..



Wednesday, 19 September 2012

mini pouch fly to upm

inilah pouch terbaru yang dah disiapkan dengan susah payah. . . nape pulak susah payah?huhuhu. . sebabnya saya dah terhilangkan jarum kait yang besar..yang tinggal cuma jarum kait kecik cinonet je. . .  memang ambil masa lama sikit la nak siapkan pouch yang satu ni. .

ape pun,pouch ni dah selamat diterbangkan kepada pemiliknya di upm serdang. . harap-harap puas hati lah. .buat pouch,selamat menjadi warga kampus heheheh. . .

next: 10 pcs mini pouch tempahan customer dari sarawak.. . huhuhu caiyok2. .


Monday, 17 September 2012

mypage's new look

new look for my page www.facebook.com/yadyads

do visit us..
huhu..tak lama lagi akan mengumumkan giveaway contest untuk kawan-kawan...yihaaaaa!!

tungggu...


Sunday, 2 September 2012

xreti nak edit..

first time nak post entry guna tab. . huhu. . boleh upload gambar tapi tak reti camana nak edit bagi ade caption kt bawah gambar tu. . tengok je la gambar ni yer. . antara koleksi beg-beg yang dah siap dan selamat sampai ke tuannye. .





Saturday, 25 August 2012

syawal

dah seminggu umat islam merayakan kemenangan berpuasa di bulan ramadhan. . harap-harap masih tak terlambat nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI. . MAAF ZAHIR DAN BATIN. .


Sunday, 22 July 2012

takde tajuk

hallamak. . . baru perasan gambar2 beg yang dulu-dulu belum hapdet lagi. . .macamana boleh xperasan ni. . . malam kang la update. . kalau rajin heheh

Salam Ramadhan

2 Ramadhan. masih belum terlambat rasanya untuk mengucapkan selamat berpuasa kepada kawan-kawan semua.semoga Ramadhan kali ini memberikan seribu keberkatan dan kebaikan kepada kita.. sepanjang bulan puasa ni rasanya saya akan agak sibuk menyiapkan tempahan crochet,boleh dikatakan banyak jugak la tempahan untuk saya yang masih lagi amatur ni,pastu dah la suka bertanguh keja.memang lambat la nak siapnyer hehe. . . tahun ni jugak bercadang nak jahit sendiri baju melayu untuk suami n anak bujang dan jugak baju kurung untuk diri sendiri hehe kain ela sume dah beli tinggal nak menjahit je,xpenah buat pn baju melayu sebelum ni hahha baru beli buku cara-cara menjahit baju melayu,harap2 menjadi la..kalau tak,sian anak bujang saye.

Sunday, 8 April 2012

THE making OF....

SLING BAG

beg bertemakan hitam, putih dan pink tempahan pelanggan dari Pedas,N.Sembilan masih dalam proses pembuatan..belum siap lagi..tengokla proses pembikinannye dulu yer....

enjoy the pictures...!! 


 
beg yang dah siap..tinggal nak jahit tali ngan buat hiasan jer
tali beg yang bakal dijahit













Monday, 26 March 2012

muka surat saya

HaLLo..!!

baru-baru ni saya telah menlancarkan 'page' saya sendiri..tapi masih belum banyak lagi produk yang dimasukkan...sama je dengan yang kat sini heheh..InsyaAllah saya akan berusaha untuk menambah lebih banyak produk lagi (**tapi malam-malam ngantuk lah argghhh).. yelah,lupakan kisah diwaktu malam tu.caiyok2!


jom tengok page saya ni...jangan lupa tekan butang 'Like' yer.. : )

                                         http://www.facebook.com/yadyads

beg lagi

  beg kedua yang dah disiapkan..tempahan 'kawan perempuan' kepada adik lelaki saya (kawan saya di facebook jugak) huhuhu..harap-harap die suka la..beg ni paling lama rasanye nak disiapkan sebab malam-malam xboleh nak mengait..almaklumlah benang kaler hitam..tak nampak nak mengaitnyer hehe..apepun,sangat lega bile dah siap..dah dihantar pun kepada tuannya..

                                                               Saiz : 24cm X 24cm



1st time buat beg kecik macam ni..comel la pulak hehe..tempahan & request colour dari kawan sepejabat yang duk kat cawangan..harap-harap suka ye Kak Ton!!...
                                                              
                                                                  Saiz: 12cm X 15cm

Thursday, 1 March 2012

ni die..


taraaaaa..ni la die beg yang telah berjaya disiapkan...kalau ade yg berminat silalah order yer..just tinggal komen kt sini untuk order..

                                                            saiz: 24cm x 24cm
                                                             harga : RM 25
                                                      boleh request kaler ape nak...

Tuesday, 28 February 2012

ape sudah jadi??

Ape sudah jadi dengan blog saya ni??huhu..lamanye tak hapdet....

saya tengah menyiapkan beg telekung tempahan seorang kawan facebook..tu yang lama tak menjengah ke sini..
InsyaAllah, bila dah siap nanti akan saya upload...

lepas tu,masih ada 1 lagi tempahan beg telekung..juga dari kawan facebook..

doakan saya berjaya siapkan yer.. : )

Sunday, 15 January 2012

mini pouch


Comeyyy tak????comeyyy tak???? hehhe...ni la mini crochet pouch yg baru saja berjaya saya siapkan..memang agak mencabar untuk menyiapkan mini pouch ni memandangkan saya adalah newbie dalam bidang crochet-mengcrochet ni..alhamdulillah,berjaya jugak....happy viewing!!


                                                      kalau berminat boleh la order yer..

                                                           Harga : (exclude postage)
                                                                 1 pcs ~ RM 10
                                                                 2 pcs ~ RM 18
                                                             > 5 pcs ~ RM 8/pcs

                                                          **kaler boleh request...

Thursday, 12 January 2012

Saturday, 7 January 2012

balik kampung

hari ni saya dan suami akan pulang ke kampung suami di Gemas...tak sabar rasanye hati..saat bertemu dengan putera kesayangan kami a.k.a Iyad a.k.a yadyad amat saya nantikan sejak beberapa hari yang lalu..harap2 lepas ni kami tidak akan terpaksa berpisah lagi...huhu..nak tau kenapa yadyad kena hantar ke kampung?? sebab die menangis-nangis dari pagi sampai ke petang tak nak duduk kat taska...sampai cikgunye pun dah naik pening..cikgunya kata mungkin iyad belum sihat sangat lagi kot sebab masih ada kesan2 dari demam campak hari tu..nanti saya akan ceritakan pasal iyad demam tu dilain n3 yer,...

jom.....!!!

Friday, 6 January 2012

hairband a.k.a Cekak

cekak adalah benda yang saya wajib pakai di rambut selain headband..kalau tak,terasa macam Kak Pun*****k menggerbang-gerbang rambutnya huhuhu..

cekak + ribbon roses





cekak + crochet flower
                                                       harga (tidak termasuk pos):
                                                              1pcs = RM 5
                                                             3pcs = RM 12

warna cekak yang ade: hijau,biru,putih,merah,coklat,ungu...
bunga : boleh pilih2 warna..

Ribbon Brooch

Ribbon brooch ini adalah hasil kerastangan saya yang pertama...Warna riben yang berwarna-warni ini membuatkan hati saya sama ceria... :P  Inginkan hari anda turut ceria??tempahlah sekarang!! heheh...bagus x promo??


       
                                                          Harga : (tidak termasuk pos)
                                                            1-20 pcs~ RM 1.50/pcs
                                                            21-50 pcs~RM 1.30/pcs
                                                            >50pcs~Rm 1.10/pcs
                                                                 
                                                               **boleh buat pilihan warna

~2012~

Salam perkenalan di tahun baru 2012... : )


Sejak beberapa bulan yang lalu saya mula berjinak-jinak dengan online biznez dan juga  'kraft' a.k.a Craft a.k.a kerastangan yang kini telah menjadi hobi saya..hehehe..Sempena tahun baru ni saya berazam dan berharap agar dapat mengekalkan hobi ni sampai ke hujung tahun 2012...chaiyok2..!!

Doakan saya ye kawan-kawan... & kalau berminat tu boleh la order hehhe...